Stemmingswisselingen

Herken je dat, dat je vrolijk opstaat en dat alles lekker gaat en dat je later, zonder dat je begrijpt waarom, ineens moe, chagrijnig of emotioneel bent?

Misschien denk je op zo’n moment dat je het te druk hebt, dat je het toch eens wat rustiger aan moet doen of dat het je hormonen zijn. Hoewel dit allemaal redenen kunnen zijn waardoor je je niet optimaal voelt, is er bij een plotselinge stemmingswisseling vaak iets anders aan de hand. Je kunt getriggerd zijn door iets in je omgeving.

Alles wat je meemaakt in je leven wordt opgeslagen in je onderbewuste. Waarnemingen die je nu doet, worden op onbewust niveau vergeleken met alles wat je al eerder hebt meegemaakt. Dit gebeurt in een fractie van een seconde en zorgt ervoor dat je mensen en voorwerpen herkent, dat je weet hoe dingen werken, dat je niet elke dag op nieuw hoeft te bedenken hoe je bij de supermarkt komt, etc.

Als je iets heftigs hebt meegemaakt, waarbij je het gevoel had dat je de controle kwijt was, gaat het niet goed met de opslag in je onderbewuste. De ervaring wordt dan opgeslagen in een apart deel van je brein, waar jij niet meer bij kunt. Dit wordt een bad cluster genoemd.

Neem je NU echter iets waar wat overeenkomsten heeft met elementen uit de bad cluster, dan voel je je weer net als toen. Kleine dingen zoals kleur, vormen, een gezichtsuitdrukking of een bepaalde geur kunnen deze gevoelens teweeg brengen. Zonder dat jij begrijpt waarom voel je je dus ineens een stuk minder fijn.

Je kunt hier vanaf komen door te ontdekken wat de oorzaak van je vervelende gevoelens is en deze te ontdoen van zijn negatieve lading. Ik help je daar graag bij.